Ecologisch onderzoek met eco-scanning

Ontdek de mogelijkheden van Aquila Ecologie: duurzame oplossingen voor een betere toekomst. Op deze pagina bieden we een overzicht van onze diverse diensten en expertise op het gebied van ecologie. Of het nu gaat om ecologisch onderzoek, natuurbeheer of advies over duurzame ontwikkeling, bij Aquila Ecologie vinden we de juiste oplossing die past bij uw behoeften. Leer meer over hoe we samen kunnen werken aan het behoud en herstel van het milieu.

Vegetatie

Vogels

Sprinkhanen

Wormen

Vleermuizen

Maatwerk

Missie

Aquila Ecologie heeft als missie het verbeteren van ecologisch onderzoek met moderne technologie. Vooral op het gebied van Artificial Intelligence biedt Aquila Ecologie sterke oplossingen. Daarbij staat niet de techniek centraal, maar de ecologische vraag. Elk vraagstuk heeft zijn eigen uitdagingen. Daarom kijken we welke aanpak en welke techniek past bij het vraagstuk, niet andersom. We zijn eerlijk in wat er niet kan en vooral enthousiast over wat er allemaal wel mogelijk is.

Aanpak

Aquila Ecologie verzorgt ecologisch onderzoek, met name monitoring, waarbij we innovatieve techniek toepassen. De software die we gebruiken om efficiënter en tegen lagere kosten onderzoek uit te voeren, ontwikkelen we zelf. Dit betekent dat we maatwerk leveren als dat nodig is, ook als daarvoor software aangepast of ontwikkeld moet worden. Het betekent ook dat we weten hoe de data tot stand komt en hoe we deze het beste interpreteren.

End-to-end service

Aquila Ecologie heeft de kennis in huis voor het verzorgen van onderzoek van A tot Z. We verzamelen data zoals beelden of geluiden, verwerken deze met AI tot een dataset, analyseren deze dataset en rapporteren de bevindingen. Natuurlijk is ook mogelijk slechts een gedeelte hiervan door Aquila Ecologie uit te laten voeren. Ook is mogelijk gegenereerde datasets, die soms zeer omvangrijk zijn, weer met Artificial Intelligence te analyseren.

Voor natuurbeheerders

Meer informatie over onze diensten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!