Vegetatie

Vogels

Sprinkhanen

Wormen

Vleermuizen

Maatwerk

Sprinkhanen

Sprinkhanen (en krekels) onderscheiden bij onderzoek en SNL monitoring is vaak een uitdaging. Om de kwaliteit van onderzoek naar deze soortgroep te versterken, heeft Aquila Ecologie software ontwikkeld om de soorten op basis van geluid te onderscheiden. De herkenning heeft een zeer hoge nauwkeurigheid, doordat we een eigen, krachtig algoritme gebruiken. Alle voorspellingen kunnen naderhand handmatig gecontroleerd worden.

SNL-telling

Aquila Ecologie kan een geluidsopname, bijvoorbeeld verzameld tijdens een SNL-insectenmonitoring, automatisch analyseren. Aquila Ecologie heeft ook de expertise in huis om de geluidsopnamen te controleren op onjuiste determinaties. Tegen lage kosten kan daarmee een nauwkeurige bepaling van het voorkomen van sprinkhanen en krekels gemaakt worden.

Onderzoek

Naast SNL tellingen kan Aquila Ecologie ook wetenschappelijk onderzoek naar sprinkhanen uitvoeren of ondersteunen. Met onze techniek kunnen we veranderingen of verschillen in sprinkhanenfauna veel nauwkeuriger meten in minder tijd vergeleken met klassieke methoden. Door dagen tot maandenlang opnamen automatisch te analyseren is het mogelijk zeer uitgebreide datasets samen te stellen waarmee de kwaliteit van het onderzoek veel hoger wordt.

Android app

Het AI-model dat sprinkhanen op basis van geluid kan herkennen, is door Aquila Ecologie ingebouwd in een gratis Android-app. Dit doen we om sprinkhanen meer bekend te maken, het determineren te vergemakkelijken en zo bij te dragen aan de bescherming van deze soortgroep. CrickIt is te verkrijgen via de Google Play store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aquilaecologie.sprinkenapp1

Meer informatie over onze diensten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!