Aquila Ecologie heeft twee apps ontwikkeld: IdentiFly en BeeTerminate, twee nieuwe beeldherkenning apps die specifiek zijn ontwikkeld om Diptera (vliegen en muggen) en Hymenoptera (bijen, wespen en mieren) te identificeren.

Onze beeldherkenning apps maken gebruik van machine learning-modellen die zijn getraind met uitgebreide datasets van insecten beeldmateriaal van Stichting Observation International (www.waarneming.nl). Hierdoor hebben we een opmerkelijke nauwkeurigheid bereikt bij het identificeren van soorten binnen de respectievelijke insectenordes. Dit maakt IdentiFly en BeeTerminate waardevolle hulpmiddelen voor professionals en natuurliefhebbers die geïnteresseerd zijn in deze insectengroepen.

We zijn ons ervan bewust dat deze apps nog in de ontwikkelingsfase zitten en er mogelijk nog enkele bugs kunnen voorkomen. We willen onze gebruikers aanmoedigen om eventuele problemen te melden, zodat we de apps verder kunnen verbeteren en verfijnen.

Naast bovengenoemde apps hebben we ook intern een app ontwikkeld waarmee we onze eigen plantendatabase kunnen aanvullen met specifiek beeldmateriaal. Dit stelt ons in staat om nog nauwkeurigere identificaties te maken en waardevolle gegevens te verzamelen.

Bij Aquila Ecologie staan we altijd open voor innovatie en samenwerking. We blijven werken aan het verbeteren van onze apps en het ontwikkelen van nieuwe tools die bijdragen aan een beter begrip van de natuur en het behoud van biodiversiteit. We nodigen enthousiastelingen, onderzoekers en iedereen met een passie voor insecten uit om onze apps te verkennen en deel te nemen aan dit spannende avontuur.

Met IdentiFly, BeeTerminate en onze komende projecten willen we de kracht van technologie benutten om de wereld van de insecten op een toegankelijke manier te verkennen en te beschermen.